oc_derm_IMG_6339Igår hade jag den stora äran att agera catchdriver (!) – då jag fick köra O.C.Derm åt Lukas Svedins gäng på Gävletravet.
Det hela slutade med en andraplats – grymt!

Gigantiska O.C.Derm – typ 174 cm i manken – är nog den största häst jag kört någon gång och det var en häftig upplevelse. Tanken var att jag skulle ge henne ett lopp i ryggar, och det såg bra ut fram till 500 meter då vi hade andra utvändigt. Tyvärr släppte ledaren och vi fick dödens. Nu gjorde det inte allt för mycket då man lyckades öppna första 500 på lugna 1.25. Ganska lugnt sen till 600 kvar då de attackerade bakifrån – men vi släppte så klart ingen över den bron och i sista sväng trodde jag på seger. Men ledarn bet ifrån bra och vi var en längd efter i mål. Tvåa alltså – kanon tyckte jag då O.C. kämpade hela vägen in i mål trots dödens.
Loppet var ett så kallat B-lopp där hästar som inte har så mycket startpoäng får vara med (poäng räknas på de fem senaste loppen) och för kuskar som max kört 25 lopp 2012. Därför föll valet på mig som kusk alltså. Så ni inte undrar om ägarna blitt spritt språngande som anlitat mig…
Stort tack till Lukas, Björn, Christina och gänget som lät mig köra. Otroligt roligt att få köra andra hästar än sina egna!

Att få köra lopp åt andra tränare & ägare än sig själv är inte helt enkelt – självklart för att det finns så extremt många bättre kuskar men även reglerna sätter stopp.
Det krävs att man kört 25 totolopp för att vara berättigad att köra vanliga lopp. Efter en snabb räkning har jag kört 23 lopp varav två poänglopp. Så det saknas fyra till kategori 3 som det så snyggt heter.
Inte för att jag tänker ägna min tid åt att köra hästar åt andra, det finns som sagt andra som gör det långt mycket bättre men i alla fall… Ibland vill man köra sina egna hästar och då kan det krävas exempelvis vid V64-lopp att man tillhör kategori 3.

Totalt 23 lopp med platssiffrorna 0-1-3 och 58.950:- inkört.
Jag väntar på första segern ännu alltså…
Skönt att tränarstatistiken ser bättre ut =)

Här kan man se loppet – MED extra feature: Ägare Björns kommentarer!