Semester + trav + Värmland = kanonhelg!

I torsdags lastade vi Hicko och Monsun för en färd till Ödebyn, Svanskog, Värmland och för starter på Årjängstravet.
Eftersom Michaelas familj kommer från detta trevliga ställe kändes det riktigt skoj att tillbringa några dagar med hästar och släktingar där. Fredag trav med våra kusar (läs mer nedan) och utgång tillsammans med Stall Österberg-Hallbom – det gick helt ok… Haha!
Lördag V75 och start för Michaelas farfar och fasters häst Lord Coron som lyckades klart bättre än oss och fick pengar.

Hästarna inkvarterades hemma hos farfar ”John-U” och farmor Sara. Vi fick ett helt eget stall och servicen kunde inte ha varit bättre! En skogstur på hästryggen hans med också.

Monster Monsun galopperade direkt i starten när bilen släppte fältet. Det kom som ett brev på Posten för han trivdes inte alls i blötvädret med kletig bana. Sen kändes det som att han inte var helt på topp heller. Ash, det kommer fler tåg. Som vanligt var han som vilken vuxen häst som helst när det kom till allt övrigt. Superkanon att ha en hingst som är tre år, beter sig så himla bra och dessutom funkar att skjutsa tillsammans med en märr.

Hickomissbroadway galopperade tyvärr också, men först efter 500 meter. Vi tog en saftystart och sen fick vi tredje utvändigt. Kändes som förbaskat dumt när hon hoppade för om jag fått välja hur starten skulle gå så var detta helt perfekt. Efter galoppen blev hon rätt frän och galopperade åter igen. Varvet kvar var vi i kapp fältet och hon kändes så himla stark att jag åkte med i ryggar i tredjespår. Men då kom en till galopp 900 kvar. Efter den galoppen blev hon riktigt het och ville bara springa ur skinnet. Synd på en sån rar ärta att hon galopperar. Vi provar monte igen…

Hur som helst en superhelg – trots galopperna som redan är glömda!