HÄR ÄR VÅRA MAGISKA KÖP!

allafyra
Succé för travhästauktionen i Norge förra veckan. Priserna var uppåt på kallblod och vi fick se flera hästar som kostade över 300.000 och 400.000 kr.
Gladast var ändå ett gäng amatörer från Sverige – Fredrik & Michaela Fransson, Daniel Selin och Lukas Svedin från Järvsö ropade in fyra hästar.
– Ojojoj, det är inget snack – vi fick dom vi ville ha. Just nu känns det som att vi lurat hela Norge på fyra riktigt fina kallblod, säger Fredrik ”Frasse” Fransson.

Redan i vinnarcirkeln efter den bejublade succén på V75 i Bollnäs tidigare i sommar lovade Fredrik Fransson att det skulle bli hästköp i Norge för pengarna.
Och så blev det – fyra hästar köptes efter en rejäl genomgång.
– Det man säger ska ske – det brukar ske. Nu fick vi till det bättre än vad vi vågade hoppas och det var fyra otroligt fina hästar som landade hemma i Järvsö igår måndag. Vi var nog de enda som var galna nog att titta på ALLA hästar. Vi gick igenom dem alla och när vi summerade våra tankar var det sedan lätt att välja vilka vi skulle lägga bud på, berättar Fredrik Fransson.

Nu var Fransson inte ensam om köpen – tillsammans med frun Michaela och kompisarna Daniel Selin och Lukas Svedin har de investerat friskt i år. Meningen är nu att hästarna ska delas upp och säljas i andelar.
– Vi hade Åsåbra (e. Mörtvedt Jerkeld) som etta på hela auktionen och att vi fick köpa honom för 60.000 nok känns som ett rån. Han är för övrigt redan såld till hästägare hos oss, säger Daniel Selin.
– Det är roligt att äga häst tillsammans. Kostnaden och risken blir mindre samtidigt som man kan få vara med om otroliga upplevelser på travbanorna. Det känns väldigt inspirerande för oss att fortsätta vår satsning på kvalitetshästar, säger Lukas Svedin.

Nu väntar inkörning och vinterträning för hästarna innan det under nästa år som tvååringar ska gå sina premielopp och kvallopp. Som treåringar är det sedan meningen att pengarna ska rulla in.
– Det man säger ska ske – det brukar ske… som sagt. Jag sa till en av uppfödarna att ”jag ska vinna derbyt med din häst”. Innan vi hade köpt honom… Så första tröskeln har vi kommit över i och med köpet, säger Fransson med ett skratt.

Här är team Fransson-Selin-Svedins auktionsköp.

SPORTEN (hingst e. Åsajerven-Kremtrolla) 75.000 nok.
ÅSÅBRA (hingst e. Mörtvedt Jerkeld-Viljesvarta) 60.000 nok.
RIVE STÖVERN (hingst e. Åsajerven-Schumina) 55.000 nok.
LANGLANDS RÖDI (sto e. Dotterud Teddy-Tellus Fröya) 20.000 nok.

Tidigare i år köptes två ettåriga ston till verksamheten:

TIMOTEJS HELGA (sto e. Järvsöviking-Timotejs Qula) 19.000 sek.
SVEATÖSEN (sto e. Dotterud Teddy-Hute Gerd) Priset hemligt.

Här kan du bli delägare!