…och Wal d’Isere blev mamma tidigt imorse.
Ett sto kom till världen och vi är väldigt glada att allt verkar gå bra än så länge.
Inget namn är bestämt ännu, men något med Monster borde det bli!

IMG_9297I går kväll propsade Michaela på att vi åtminstone kunde halma upp lösdriften, jag var inte så säker på att det skulle bli föl redan nu. Men efter att kollat lite på juvret och gett mig i diskussionen med fru Fransson så blev det mer halm i lösdriften.
Det var tur!
I morse när Michaela kom ut stod det en fölunge där med Wal d’Isere!

Zola Boko har inlett karriären som avelshingst LYSANDE. Den första svenska tvååringen någonsin att tjäna 1 miljon kronor var ur hans första kull. Stoet Tunika var först ifjol och i år leder Zola statistiken bland treåringarna.
Zola Bokos egen treårssäsong var mycket framgångsrik och han var tvåa avseende insprungna pengar som treåring bland hingstar/valacker i Sverige. Zola Boko noterade också världsrekordtiden *1.11,6 auto över full distans. Hingstens främsta merit är segern i Europeiskt Treåringschampionat.
Mäktigt att vi har en avkomma efter en sådan topphingst.

Mamma Wal d’Iseres (e. Credit Winner) gener går inte av för hackor. Hon är syster till Calamara Donna som tjänade 5.465.794 kr. Calamara Donna vann Stochampionatet och Derbystoet. Dessutom var hon tvåa i topploppen Drottning Silvias Pokal och Svenskt Trav-Oaks. Mormor till lilla fölet är Frosts Octopussy som var trea i korta E3, tvåa i E3-revanschen och vann Gay Gals lopp (Kriterieserien 2002) och Sommarfavoriten på Solvalla som treåring.
IMG_9315
Skönt liv som fölunge – massa mat och mycket mys.

Så här ser det ut i statistiken hittills i år bland treåringarna, Zola Boko i topp med sin första kull på travbanorna!!!
Skärmavbild 2015-05-10 kl. 13.50.30