Hayden Hanover

Unik chans – passgångarhingsten kommer till Sverige!

Välkomna till framtiden!

Aldrig tidigare har det funnits en så spännande och väl underbyggd satsning på att infusera nytt blod i den europeiska travaren.
Under de senaste åren har passgångare dykt upp i stamtavlan på flera av de bästa hästarna i kullarna. I USA vann Ramona Hill (med Tar Heel på mödernet) Hambletonian, Don Fanucci Zet (med Western Hanover som morfar) vann Sprintermästaren och udda stammade Googoo Gaagaa dominerat i kullen född 2016 med vinster i Svensk Uppfödningslöpning (Bythebook), Kriteriet (Power) och Derbyt (Hail Mary).
Såväl blods- som prestationsmässigt är Hayden Hanover däremot hämtad från översta hyllan.

Tävlade i kulltoppen!
Han tävlade i absoluta kulltoppen och vann som tvååring International Stallion Stake samt var tvåa i Metro Pace ($816.000).
Som treåring vann Hayden Hanover Pennsylvania Sire Stakes och var fyra i klassikern Little Brown Jug.
Rekordet är svindlande 1.06,4 och har tjänat sex miljoner svenska kronor.

Toppenstam!
Hans far Somebeachsomewhere – en av de bästa tävlingshästarna genom tiderna med 20 segrar på 21 starter – har toppat passgångaraveln i USA de senaste åren med flera championat. Intressant är att i Somebeachsomewheres stamtavla finns grenar med travare. Här dyker såväl Nevele Pride som Noble Victory upp!
Hayden Hanovers mor, Hana Hanover, var en undantagshäst på tävlingsbanan som satte världsrekordet 1.07,6 då hon vann Breeders Crown. Totalt tjänade hon 1,2 miljoner dollar!
Tredje mor Hawaiian Jenna vann storloppet för tvååriga ston: Sweetheart och tjänade över 250.000 dollar!
Hayden Hanover har helt enkelt meriter och proveniens att förflytta gränser inom europeisk avel.

Hayden Hanover kommer att stå uppstallad i Järvsö och finns tillgänglig på semin i hela Sverige. För utlandsstationerade ston, kontakta oss för mer information.

Kontaktpersoner
Frasse Fransson, 070-308 06 65
Lukas Svedin, 072-207 97 22

Hayden Hanover som 1,5-åring på Hanover Shoe Farm i USA.
Mycket fin travare!