Supertalangen ÄNGSBORKEN
– dubbel svensk rekordhållare

MYCKET INTRESSSANT START SOM AVELSHINGST!
Första startande avkomman vann direkt och flera talanger har gått premie och kval på imponerande vis.

Seger direkt

Ängsborkens första startande avkomma FRIVOLL GORM krossade motståndet och vann på årets snabbaste tid för en treåring 1.31,5/2100.
– Det är en häst utöver det vanliga, sa Öystein Tjomsland.

Två topphästar i kval

Ängsborkens avkommor L.Q.EDDIE och VOJE LOTTA har avverkat sina kval på imponerande vis. Stoet Voje Lotta avslutade i 1.26-fart på upploppet och imponerade.

ÄNGSBORKEN – en fantastisk häst!

Se vilken fantastisk häst Ängsborken är när han vinner på V86 den 1 januari 2020 på Bergsåker med Jimmy Jonsson i sulkyn.
Lyssna på Stefan Hultmans kommentar efter loppet!!!

Ängsborken – toppindivid med toppstam

Ängsborken inledde karriären strålande som treåring där han vann åtta lopp – bland annat Jämtländskt Uppfödningslöp, Kriteriekval (trea i finalen) och Hälsinglands Treåringspris. Han satte flera svenska rekord och gick fantastiska 1.25,2 voltstart medeldistans!!!
På sina 16 starter som treåring sprang Ängsborken in hela 723.000 kr.

Stamtavlan är av yttersta klass – fadern Bork Odin behöver kanske ingen större presentation, vi nöjer oss med att påminna om att han är norsk och svensk avelschampion och har lämnat enastående bra i aveln, både ston och hingstar. Den kanske största godbiten är Ängsborkens moder Puma Jerva som själv var en lysande travmaskin på banan – en av de största talangerna vi haft och hon sprang in över 1,2 miljoner kronor. En stenhård märr som gick 1.27 som treåring och vann bland annat Norrländsk 3-åringselit där Månprinsen A.M. och Hulte Magnus var i det slagna fältet. Som fyraåring vann hon Sleipner Cup i stor stil, Hambostinta vann hon två år i rad.
I Puma Jervas syskonskara finns kriterievinnaren Lome Felix (1,1 miljoner) och Granetta (1,2 miljoner). Mormor Granina är således Elitavelssto så det sjunger om det…!

Monster Trav stuteri 2019

Ängsborken var flitigt använd i aveln redan 2019 och visade mycket bra dräktighet och han fungerar utmärkt på skick.
Under 2020 var han fullbokad och betjänade 91 ston i Sverige & Norge. Under 2021 betäcktes 76 ston – av de 33 som betäcktes hos Monster Trav blev 32 dräktiga – enorma siffror!